Friday, February 15, 2008

Dar vienas prisistatymas (prie sienos)

Norėčiau visuotinės taikos šiame pasaulyje, meilės, doros ir visokeriopo gerbuvio... o gal geriau kiek daugiau meiles, na, o jei tiksliau (ko čia kuklintis) - pasikrušimų, pasidulkinimų ir kvailų sielos atvėrimų nepažystamiesiems.

Muzika
Tool, The Knife, The Doors, Nine Inch Nails, Alfred Schnittke, Frank Zappa, Aphex Twin. Pats kartais irgi koncertuoju šlapiais sportbačiais, pagaliu per turėklus, nosimi.

Knyga, filmas
Skaitau nemažai, įdomūs japonų, prancūzų autoriai ir, žinoma, dar daug kas, tik labai retai "šiuolaikiniai bestseleriai" ar "jaunimo visame pasaulyje dievinami" autoriai. Mano nuomone jie naudingi, bet tik tuo, kad palaiko didžiosos civilizuoto pasaulio gyventojų dalies gebėjima skaityti ilgesnius žodžių rinkinius, nei šūkiai ant reklaminių plakatų viešojo transporto stotelėse. Įvardinkim porą: Paulo Coelho, Dan Brown,... Vaižgantas irgi ne ką geriau. "Masturbacija - tai juodas kaspinas ant tavo karsto" - iš kokio tai buvo filmo? Rezisieriai: Alejandro Jodorowsky, Ki Duk Kim, Akira Kurosawa, Stanley Kubric, David Lynch, Emir Kusturica

Sporto šaka
Miegu, kol pavargstu. Dėl aistros šiam sportui netgi linkęs į darbą vėluoti. Dar mėginau plaukti, bet įtraukė suknistas minčių sūkurys ir paskendau savo smegenų padaže, dabar plūduriuoju paviršiuje, bąlu ir labai gerai atspindžiu saulę. Sporto šaka moterims ir merginoms: trumpiausias kelias į vyro širdį - per plaučius, aštriu daiktu.

Hobis, pomėgiai
Šiuolaikinis menas, nesudėtingos beprotystės formos, nuodingų grybų rijimas (kiti labiau linkę prie fakelų, bet man asmeniškai grybai mielesni). Geležinkelio stotys bei pervažos, tiltai, tuneliai, kalnų keliai, jūrų keltai, miesto kanalizacijos šulinių dangčių bareljefai, polietileninio įpakavimo burbulų sprogdinimas. Dar man labai patinka, kad šiuo metu pasaulyje apie 3 milijardus badaujančių, galvoju apie tai, ir neapsisprendžiu, kokius ratlankius uždėti zaporiečiui - mano šauniajam kazokui su padangom.

Charakteris
Esu kvailys, bet naudingas. Ypač tinkamas vedyboms. Kuo puikiausiai tinku vedyboms! Kaip socialinio statuso garantas, vaikų pradėjimo įrankis ir... bevalis šliužas po tavo padu. Visų svarbiausia - meilė, ji daro stebuklus.

Dar šis tas
Sergu vėžiu, gan sunkia forma - atogrąžų. Jis plinta po visą kūną, bet esminę žalą daro galvai, operacija sėkmingai pavyktų tik pilnai ją nurėžus kartu su visu be jos neatliekančiu savo funkcijų kaklu ir likusią staugiančią ertmę išdeginus azotu. Aš nedvejočiau ir akimirksniu išsigydyčiau - tiek man ana tereikalinga, tačiau viskas ne taip paprasta. Deja! Ši vėžio atmaina vienu metu atsiranda abejose galvose, nėra jokių šansų, kad bus kitaip, tai netgi yra būtina sąlyga. Ligos atsiradimo priežastis - pašliję ryšiai tarp šių kūno organų. Prasideda tai iš lėto, lyg mažas nesutarimas - ką valdomas kūnelis - marionetė veiks šį vakar, ar kitą, ar dar sekantį, kol galiausiai tarp jų kyla tokia įtampa, kad nervų magistralės nebeatlaiko (gerokai daugiau nei 220V, 50Hz) ir neuronų tinklas subliūkšta, lyg atominės bombos grybas, paskleisdamas radiacijos nuodus po visą kūną. Pagrindiniai simptomai: paklaikusiai lakstančios, krauju srūvančios akys, padrika šneka, pernelyg iššiepti dantys. Tai klastinga liga, kurią būtų sunku atskirti nuo psichinių sutrikimų, jei ne retkarčiais iš ligonio gerklės išsprūstanti, su niekuo nesumaišoma ir tiksliai susirgimą identifikuojanti frazė: "henry miller, henry miller... " Tokių siūlytina šalintis ir sutikus mieste nedelsiant atlikti apsauginį akių nudelbimo veiksmą - neduokdie pamanys, kad nori bendrauti... Liga plinta tiek lytiniu keliu, tiek stipriai susitrenkus galvą, ypač vaikystėje.

No comments: